Managementul procedurilor de buna practica - GVP

 • Nivel: Incepator
 • Durata:
Certificat:

Pentru a obține certificatul este necesar să parcurgeți toate lecțiile și să finalizați testul in proportie de 70%

Managementul procedurilor de buna practica - GVP

Cuprins

Parcurse/Citite
Nivel
Managementul GVP
Cestionar pentru cele 10 puncte CMVRO

Descriere

Rezultate asteptate

In urma parcurgerii acestui curs ne asteptam ca dvs sa va dezvoltati urmatoarele abilitati:

 • sa aveti instrumentul stiintific necesar pentru a evalua rolul si importanta procedurilor si a GVP.
 • sa va familiarizati cu GVP si sa evaluati modul de abordare a acestor proceduri.
 • sa descoperiti avantajele pentru cabinetul dvs in implementarea GVP.
 • sa experimentati implementarea GVP in cabinetul dvs.

Scurta prezentare


Bunele practici veterinare, denumite generic GVP (Good Veterinary Practice) sunt o colectie de standarde de lucru in domeniul veterinar general acceptate si insusite voluntar de catre practicieni. Practic, aceste standarde sunt proceduri scrise intr-un format comun pentru intreg sistemul de standardizare, care respecte cateva reguli de baza. Modul de realizare al acestor proceduri este similar chiar daca produci roti dintate, produse alimentare sau oferi servicii veterinare. Principiile de lucru sunt aceleasi. Modul si logica conceperii sunt similare.

In acest curs facem o introducere generala in domeniul GVP (Good Veterinary Practice) pentru ca medicii veterinari sa descopere avantajele unui astfel de sistem de management. Sunt aspecte generale, de structura si organizare find prezentat in final exemple sugestive utilizate intr-un astfel de sistem. 

Standardele si alte publicatii pe tema standardizarii sunt orientari voluntare menite sa ofere specificatii tehnice pentru produse, servicii si procese (de la castile de protectie si incarcatoarele pentru aparate electronice, pana la nivelurile de calitate ale serviciilor din transportul public). Ele sunt elaborate de organizatii private de standardizare, de obicei la initiativa partilor interesate care considera necesara aplicarea unui standard.

Adoptarea unor standarde se face voluntar, dar avantajul este ca cel care le adopta dovedeste astfel ca produsele si serviciile sale ajung la un nivel inalt de calitate, de siguranta si de fiabilitate.

In unele cazuri, standardele sunt mentionate in legislatie ca fiind modalitatea preferata sau chiar cerinta obligatorie pentru respectarea anumitor norme (legislatia privind siguranta sau cerintele de interoperabilitate).

Acesta este un curs introductiv, prin care incercam sa lamurim unele chestiuni referitoare GVP si importanta implementarii lor in cabinetele veterinare.

Proceduri disponibile

Pentru a avea acces la unele proceduri demontrative de GVP este necesar sa parcurgeti acest curs si sa accesati linkul de mai jos pentru a intra pe forumul de discutii unde va fi necesar sa ne povestiti despre experienta dumneavoastra, utilitatea sau inutilitatea GVP. In timpul discutiilor veti primi exemple de fise si proceduri GVP pentru cabinet

Discutii & Analize

Pentru forum, discutii si analize accesati Comunitatea Veterinarul la urmatorul link:

Lector

Vieru Iulian

Studii și Activitatea stiintifica

 • 1995: Absolvent FMV Ion Ionescu de la Brad, Iasi
 • 1996 - 1998: World Learning prin programul USAID - Managementul si marketingul organizatiilor, Managementul financiar, Planificarea si managementul proiectelor, Advocacy
 • 2000: Medic Primar Veterinar
 • 2005: Marketing si management in industria alimentara - - postuniversitara - Academia Romana, Universitatea Agronomica si de Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad
 • 2009: Formator de formatori - Ministerul Muncii Familiei si Egalitati de Sanse / Ministerul Educatiei si Tineretului
 • 2021: Master Managementul Organizatiilor UAIC - FEAA.

 Activitatea profesionala ca medic veterinar

 • 1995 - 1997: Medic veterinar sef circumscriptie - DSV Iasi – Circumscriptia Prisecani
 • 1997 - 2006: Consilier principal - DSV Iasi – Politia Sanitara Veterinara
 • 2001 - 2008: Asociat CSV concesionata Cotnari, Iasi.
 • 2006 – 2009: Consilier superior - DSVSA Iasi – Sanatatea animalelor
 • 2009 - 2018: Consilier superior - DSVSA Iasi – Igiena si Siguranta Alimentelor
 • 2019 - prezent: Medic veterinar oficial - consilier superior CSVSAO Pacurari - DSVSA Iasi

 Alte activități

 • 1993 - 1995: Presedinte - Liga Studentilor din Facultatea de Medicina Veterinara Iasi/ Liga Studentilor din Universitatea Agronomica / Vicepresedinte - Liga studentilor din Centrul Universitar Iasi
 • 1994 – 2000: Presedinte – Fondator - Fundatia Satul Romanesc
 • 2000 - 2009: Presedinte - Fondator - Institutul pentru Dezvoltare Comunitara
 • 2009: Initiatorul si Fondator Patronatul Medicilor Veterinari Privati din Romania
 • 2009: Fondator Revista Veterinarul
 • 2009: Fondator - Asociatia Euroveterinarian
 • 2019: Fondator - Asociatia Veterinarul

Am avut sansa de a face in viata ceea ce ma pasioneaza. Medicina veterinara, managementul si marketingul sunt adevarate pasiuni pentru mine. In cei peste 25 de ani de activitate am avut ocazia să parcurg aproape toate formele de manifestare a medicinii veterinare. Am lucrat in mai multe cabinete medicale, cu animale de ferma, dar si cu animale de companie, am lucrat în inspectie si controlul veterinar, am lucrat in expertiza sanitara veterinara a alimentelor. Astfel am invatat din toate zone ale medicinii veterinare experimentand cam tot ce poate experimenta un medic veterinar intr-o profesie. Separat, am studiat intens si inca mai studiez managementul si marketingul. Este a doua mea profesie. Am inceput studiul la o universitate privata, Universitatea Mihai Eminescu, in management si drept. Am terminat studiile o data cu desfiintarea universitatii. Se cheama ghinion, daca as fi dorit o diploma. De aceea nici nu o mentionez in CV. Asta nu inseamna ca nu am continuat sa studiez si independent dar si in cadrul unor programe specializate sustinute de Guvernul SUA sau in universitati din Romania. Am avut ocazia, de-a lungul timpului sa aplic si sa experimentez ceea ce am invatat. Astfel, am utilizat cunostintele si experienta din marketing si management in peste 30 de proiecte de succes finantate de organisme nationale si internationale, am consiliat firme, organizatii, cabinete medicale si persoane publice, am infiintat organizatii care la timpul lor au ajutat domeniile in care au activat, unele functionand si in ziua de astazi. Revistele Veterinarul sunt si astazi cel mai frumos si amplu proiect cu care ma mandresc. Cu siguranta, in anii ce vor urma ma voi dedica exclusiv managementului si marketingului. Astfel voi sintetiza toate experienta si informatiile dobandite in mai multe formule utilizabile de cei interesati. Deocamdata am inceput acest proiect cu Revista Veterinarul pe care dorim sa il dezvoltam in beneficiul medicilor veterinari. Vom dezvolta o serie de cursuri specializate de marketing si managment pentru medicina veterinara si vom consilia cabinetele care doresc sa se dezvolte utilizand tehnici moderne in afacerile pe care le deruleaza.

Mult succes in ceea ce va doriti.

Starea testului
Parcurse/Citite
Durata
Nivel
Managementul GVP
Cestionar pentru cele 10 puncte CMVRO

Ultimele apariții editoriale
Doar Pentru Medicii Veterinari
disponibile online în format complet:

 

   Veterinarul Stiinta si Practica  Veterinarul Pet  Veterinarul Ferma  Veterinarul Business

Log in